🖇اختصاصی 📌سلیمانی نیوز | یادداشت | ریشه شناسی احساس تعلق مر…

🖇اختصاصی
یادداشت | ریشه شناسی احساس تعلق مردم کشمیر نسبت به سردار سلیمانی

🔺اسطورگی سلیمانی؛ محبوبیت و امنیت‌سازی در حلقه‌های میانی تمدن‌ساز

🔸شاید بتوان به این موضوع اشاره داشت که محبوبیت سلیمانی در جوامع اسلامی انعکاس «شخصیت اسطوره‌ای» نامبرده است. نکته جالب‌توجه آن است که اسطوره دارای حیات مادی، چگونگی اثربخشی در زندگی اجتماعی شهروندان و چگونگی پایان زندگی خواهد بود. اسطوره‌ها، نمادهای حیات‌بخش جوامع تلقی‌شده و می‌توانند عمری طولانی برای تهییج گروه‌های اجتماعی داشته باشند. آنچه در ارتباط با «اهانت به تصویر سردار سلیمانی» در کشمیر هند اتفاق افتاد، نمادی از چگونگی ارتباط جامعه با اسطوره تلقی می‌شود.

🔸اسطوره جدید منطقه‌ای محور اصلی کنش تاکتیکی در محیط پرمخاطره امنیتی غرب آسیا بوده است. در شرایطی که بسیاری از ژئوپلیتیسین‌ها به این موضوع اشاره دارند که «خاورمیانه به‌منزله کمربند شکننده» محسوب می‌شود، طبیعی است که اسطوره بتواند تأثیر خود را در فضای اجتماعی و قالب‌های ادراکی محیط منطقه‌ای به‌جا بگذارد. واقعیت آن است که اسطوره‌ها در شرایط تهدید و کنش فراانسانی ظهور می‌یابند. شاید بتوان اسطوره جدید منطقه‌ای را بر اساس «تاکتیک جنگ نامتقارن» تبیین کرد.

🔸برخی از اسطوره‌ها قابلیت خود را در چگونگی تعامل و مبارزه با نیروهای بحران‌ساز به نمایش درمی‌آورند. مهم‌ترین ویژگی سردار سلیمانی برای اسطورگی آن است که نه‌تنها در فضای کنش ارتباطی با گروه‌های اجتماعی قرار گرفت، بلکه نقش مؤثری در فضای کنش تاکتیکی غرب آسیا عهده‌دار بود. به همین دلیل، فقدان سلیمانی نشانه‌های مشخصی از اسطوره را در جهان اسلام به‌وجودآورده که انعکاس آن در فضای درهم‌پیوستگی جامعه، آرمان‌ها و چگونگی ابراز تعلق خاطر آنان به نامبرده را منعکس می‌سازد.

🔸اسطورگی سردار سلیمانی، رابطه مستقیمی با جهت‌گیری و الگوی کنش وی در سطوح تاکتیکی و اجتماعی دارد. سلیمانی توانست قالب‌های گفتمانی را تولید نماید که مبتنی بر مقاومت باشد. سردار سلیمانی توانست تاکتیک‌های نظامی با کنش انسان‌دوستانه را پیوند دهد. وی، احساس تعلق به طیف گسترده‌ای از گروه‌های اجتماعی داشت که در معرض تهدید قرار داشتند. اگر انگاره‌ فرمانده بر اساس نشانه‌هایی از مقاومت، عدالت، توزیع اقتصادی برابر و مشارکت عمومی در حوزه راهبردی باشد تدریجاً از قابلیت لازم برای اسطورگی برخوردار می‌شود…

#به_روایت_دیگران

✍ ابراهیم متقی، استاد دانشگاه تهران

🔻مطالعه کامل یادداشت در:
🌐 https://slmn.ir/385

.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.